Kemabo

Waterbeheersing

Voor ieder probleem een oplossing

Waterbeheersing

Water is onmiskenbaar verbonden aan Nederland. Water laat mens, dier en natuur dagelijks leven én groeien. Maar er is ook een keerzijde; steeds vaker ondervinden we overlast van water. Periodes van extreme droogte en meer neerslag dwingen tot maatregelen.

Voor iedere vorm van waterbeheersing heeft Kemabo een oplossing. Zoals het produceren van stuwen, krooshekken, leuningen of automatiseringen. Door het veelzijdige onderhoud van grote machines in de industrie zijn we ook heel goed in staat om in te springen bij storingen van waterbeheerssystemen. We werken volledig merkonafhankelijk, hierdoor hebben we voor elke storing een oplossing.

Meer informatie?

Download hier de flyers

Wat kunnen we maken?

 • Een waterbouwkundig kunstwerk

  Stuwen

  Een vaste of regelbare stuw heeft als doel om water in een loop, beek of rivier te stuwen. Denk aan klepstuwen, segmentstuwen, handbediend, halfautomaat of volautomaat. Deze kunnen op zonne-energie of op netstroom. Wij ontwerpen, bouwen, reviseren en onderhouden uw waterbouwkundige stuw met een dienstverlening op maat.

 • Vuilroosters in het water

  Krooshekken

  Een krooshek wordt gebruikt om drijvend materiaal tegen te houden, hierdoor voorkom je beschadigingen aan o.a. gemalen, duikers, stuwen en schuiven.
  De gebiedsbeheerder kan d.m.v. een hark het vuil verwijderen wat tussen het krooshek zit. Wij maken klant specifieke krooshekken op maat, uitgevoerd in staal of rvs. Door onze ruime kennis en ervaring op het gebied van volautomatische kroosreinigers, verzorgen wij het onderhoud van de reiniger, door dit een aantal keren per jaar te doen kunnen grote storingen voorkomen worden.

 • Besturen op afstand

  Besturingssysteem

  Een besturingssysteem communiceert online met een hoofdpost. We werken merkonafhankelijk, waardoor we ieder type besturingssysteem kunnen maken én koppelen. Dit kan via de hoofdpost op zonne-energie of op netspanning. Kemabo kent de onderstaande varianten:
  - Compact besturing op zonne-energie,
  - Solar zuil op zonne-energie,
  - 230v-besturingskast.

 • Veilige bereikbaarheid

  Leuningen en bordessen

  Veiligheid staat voorop! Om een stuw veilig te bereiken produceren we verschillende leuningen en bordessen in alle soorten en maten. We produceren een eigen ontwerp, maar ook klantspecifiek maatwerk. De uitvoeringen worden geproduceerd in rvs, verzinkt / gepoedercoat staal en kunststof.

 • Systeembeschikbaarheid

  Service en onderhoud

  Bij watermanagement is service en onderhoud van groot belang. Om u volledig te ontzorgen bieden we volledig dekkende inspectieprogramma’s en uitgebreide servicepakketten. Met een maatwerk pakket voorkomt u hoge kosten door onverwachte problemen en stilstand.

 • Waterbouwkundig kunstwerk

  Schuifafsluiters

  Een afsluiter wordt gebruikt voor het doorlaten of het tijdelijk blokkeren van water. Hij kan bediend worden met de hand, met een Auma of middels een compactbesturing. De schuifafsluiter is vervaardigd uit kunststof en rvs. En kan uitgevoerd worden met een stijgende of niet stijgende spindel. Standaard is de dichting 5 mwk. Dit wordt verkregen door het gebruik van een EPDM rubber zodat de waterdruk aan beide zijde gekeerd wordt. Wij maken onze schuifafsluiters klant specifiek.

Meer informatie?

Download hier de flyers

Wij werken samen met